سئوالات متداول

استخر به طول ۱۵ متر در ۱۵ متر و عمق ۲.۵ متر چه تعداد نهال پالونیا را پاسخ گو می باشد؟

 
اگر این استخر پر شود گنجایش ۵۰۰ متر مکعب آب یا ۵۰۰،۰۰۰ لیتر آب را خواهد داشت.
هر نهال پالونیا در هفته نیاز به ۲۰ لیتر آب دارد و پالونیا ۲۴ هفته (۶ ماه) نیاز به آبیاری دارد و در فصل زمستان بعد از خزان نیازی به آبیاری ندارد. پس اگر هر نهال پالونیا ۲۴ هفته و هر هفته یکبار ۲۰ لیتر آبیاری شود، جمعا به ۴۸۰ لیتر آب در سال نیاز دارد.
حال استخر فوق با گنجایش ۵۰۰ متر مکعب یا ۵۰۰،۰۰۰ لیتر، اگر در فصل زمستان تنها یکبار آبگیری شود، می تواند ۱۰۰۰ نهال پالونیا را به مدت یکسال آبیاری نماید.

نهال های پالونیا در صورت آلودگی و انسداد آوندی، در چه سالی پس از کاشت خشک می شوند؟

 
نهالهای آلوده به بیماری پالونیا معمولا از همان ابتدای کاشت با رشد کم کاملا مشخص می شوند. اوج آلودگی آوندی در سال سوم و چهارم رخ می دهد و اگر انسداد آوندی کامل شود، پالونیا به یک باره در مدت تنها چند روز خشک می گردد.

آیا گیاهان دیگر را می توان به صورت تلفیقی با پالونیا کاشت؟

بله، به شرط اینکه گیاه سایه دوست بوده و از گروه درختان نباشد.

کشت درختان دیگر به صورت تلفیقی با پالونیا اشتباه بزرگی است.
کشت گیاه یکساله و درختچه ای نیز تنها تا سال چهارم مقدور می باشد و گیاهی که به صورت تلفیقی کشت می شود نباید از گروه گیاهان آفتاب دوست باشد.

معایب کشت تلفیقی:

۱- انجام عملیات شخم و دیسک ممکن تست ریشه های پالونیا را از گیاه اصلی جدا کرده و باعث بی نظمی در رویش پالونیا گردد.
۲- امکان هرس هفتگی در سال اول و دوم به دلیل امکان حرکت روی گیاه کاشته شده بسیار مشکل خواهد شد.

آیا عملیات کفبر کردن پالونیا می تواند بلافاصله بعد از خزان در پاییز انجام گردد؟

 

خیر، این کار تنها باعث پوسیدگی طوقه گیاه می شود،


چون ساقه پالونیا یک سوراخ به قطر مداد دارد که اگر کف بر کردن در پاییز انجام شود باعث نفوذ آب به داخل ساقه و یخ زدگی می شود. یخ زدن آب و افزایش حجم ممکن است باعث ایجاد شکاف و پوسیدگی طوقه گردد.
بنابراین منابع علمی توصیه کرده اند که عملیات کف بر کردن دقیقا زمانی انجام شود که شیره گیاه در آوندها شروع به حرکت کرده و اولین جوانه های برگ ظاهر شده باشد.

آیا امکان دارد نهالهای ریشه لخت را در زمستان کاشت و ابتدای بهار کفبر کرد؟ در این صورت آیا لزومی به کفبر کردن در سال بعد هم خواهد بود؟

بله، باید حتما سال بعد هم کف بر نمایید،


چون هدف اصلی کف بر کردن تحریک گیاه به رشد سیلندریک تا حد ۶ متر است و اگر عملیات کف بر کردن در سال دوم انجام نشود کیفیت و کمیت چوب تولیدی تحت تاثیر قرار می گیرد.
بنابراین به طور خلاصه می توان گفت اگر گیاه را موقع کشت کف بر کنید از دو هدف کف بر کردن، تنها یکی از آنها که عمود کردن زاویه گیاه به زمین است تامین می شود.
مزیت: این کار باعث می شود زاویه نهال نسبت به سطح زمین عمود گردد.

عیب:

با بریدن چوب درخت ماده خشک ذخیره شده در ساقه دور ریخته شده و بنیه گیاه برای رشد اولیه کمتر می شود.

اگر درخت کف بر نشود چه مشکلی ایجاد می کند؟

 
اگر عملیات کف بر کردن پالونیا انجام نشود، مشکلات ذیل ایجاد می گردد:
۱- کاهش ارتفاع گرده بینه درخت و بطبع کاهش تولید چوب
۲- رشد کج درخت و انحنای گرده بینه و گاها ایجاد مشکل در روکش گیری از گرده بینه
۳- تمایل درخت به رشد جانبی بجای رشد سیلندریک و عمود و صاف درخت

دوره برداشت ۵ ساله پالونیا بهتر است یا دوره ۸ ساله؟ چرا قیمت چوب ۸ ساله با چوب ۵ ساله متفاوت است؟

معمولا چوب تولیدی در سال هشتم بین ۳۵ تا ۴۰ سانتی متر قطر دارد، شکل دهی راحت تری برای تولید الوار با عرض مناسب و نیز روکش گیری را دارد.
اما اگر هدف تولید چیپس چوب و خاک اره باشد تفاوتی بین چوب ۴ ساله و ۸ ساله پالونیا از نظر قیمتی وجود نخواهد داشت. چوب پالونیا چون سبک است و کارخانه های تولید چیپس چوب و خاک اره، چوب را به صورت تنی خریداری می نمایند، قیمت چوب خشک شده پالونیا یک دوم تا یک چهارم قیمت اصلی آن و به صورت تُنی نرخ گذاری می گردد.
بنابراین بهترین کار این است که کشاورز به جای دوره ۵ ساله، دوره قطع درختان پالونیا را به ۸ سال افزایش دهد چون هم تولید چوب در سه سال آخر منتج به سال هشتم برابر ۵ سال اول است و هم اینکه چوب به جای تن به متر مکعب خرید و فروش می گردد.

قراردادهای تضمینی خرید چوب، که برخی شرکت ها و فروشندگان نهال پالونیا آن را تبلیغ میکنند، تا چه اندازه عملی هستند؟ آیا این قراردادهای غیر قابل اجرا، تنها بهانه ای برای فروش نهال به قیمت دهها برابر نرخ بازار نیست؟!!

اگر پاسخ این سوال صادقانه داده شود، غیر ممکن است شرکتی وجود داشته باشد که قراردادی خرید تضمینی چوب را با کشاورز امضاء نموده و تضمین واقعی که همان ارائه ضمانت نامه بانکی است را پیوست قرارداد کرده باشد. از جهت انجام ناپذیری چنین کاری، تصور کنید چطور ممکن است، یک فروشنده نهال بتواند، برای هزاران کشاورز بابت خرید چوب تولیدی، آنهم برای یک دهه بعد این تعداد ضمانت نامه بانکی را صادر کند؟!! بنابراین هیچ شرکتی، از این قاعده مستثنی نخواهد بود.


روند خرید و فروش چوب برای یک بنگاه اقتصادی، زمانی ادامه دارد که خرید و فروش چوب پالونیا واقعا توجیه اقتصادی داشته باشد. قطعا اگر خرید چوب پالونیا توجیه اقتصادی نداشته باشد، غیرممکن است یک بنگاه اقتصادی و یا شرکت خصوصی، به واسطه صرفا داشتن قرارداد با کشاورز بدون داشتن استطاعت مالی، همچنان بتواند چوب پالونیا را خریداری کند، اما امکان فروش آن را به هر دلیل در بازار مصرف نداشته باشد.


به همین دلیل است که برخی تولیدکنندگان و فروشندگان نهال پالونیا، در قراردادی که تحت عنوان خرید تضمینی چوب از کشاورز طرف قرارداد دارند، هیچگاه قراردادی که حاوی ضمانت نامه بانکی باشد را با کشاورز مبادله نمی کنند. بنابراین اگر کشاورزی وارد بحث تولید چوب می شود، نباید به امید این قراردادهای تحت عنوان تضمینی، اما بدون پشتوانه و ضمانت نامه بانکی باشد.


لذا شرکتی واقعا حمایت کننده کشاورز خواهد بود که بتواند همراه با تولید و ارائه نهال با کیفیت آن را با قیمت مناسب به کشاورز ارائه نماید، نه اینکه به بهانه خرید تضمینی چوب قیمت را نهال با دهها برابر نرخ بازار مصرف محاسبه و به کشاورز بفروشد. شرکتی واقعا حمایت کننده کشاورز خواهد بود که با ارائه اطلاعات فنی، در بحث تولید نهال پالونیا صادقانه عمل کرده، از اغراق گویی و دادن وعده های غیرعملی خودداری کند.


اگر هم شرکتی یا تولید کننده ای قول همکاری برای خرید چوب کشاورز را می دهد، کشاورز نباید این وعده های غیر عملی را باور کند.


نکته بعدی در امکان ناپذیری قرارداد تضمینی خرید چوب که باید به آن ذکر کرد، بحث نرخ گذاری قیمت خرید چوب می باشد. چون هیچ کس قادر نیست از همین امروز دقیقا قیمت چوب در چهارسال یا ده سال بعد را دقیق پیش بینی کند.


بنابراین در قراردادهای خرید تضمینی، احتمالا نرخ خرید چوب ناعادلانه و به زیان کشاورز نرخ گذاری می گردد و اگر کشاورز آن را نپذیرد براحتی چنین قرارداد یکطرفه ای فسخ می گردد.


بنابراین کشاورزان محترم به جای انعقاد قراردادهای بدون پشتوانه و فاقد ضمانت نامه بانکی معتبر، بهتر است با پذیرش ریسک اقتصادی تولید چوب پالونیا وارد این حوزه شده و اگر زراعت چوب پالونیا را شروع می کنند، تنها با اتکا به تحلیل اقتصادی دقیق بازار باشد، نه به امید وجود قرارداد تضمینی خرید چوب، که عملا قرارداد بدون پشتوانه و یکطرفه محسوب می شود.

در صورتی که کشاورز بخواهد در زمین زراعی اش پس از بریدن درختان پالونیا، به هر دلیلی قصد داشته باشد پروژه تولید چوب پالونیا را متوقف کرده و گیاه دیگری را جایگزین پالونیا کند، با توجه به توانایی رشد مجدد پالونیا پس از قطع، کشاورز با چه روشی می تواند پالونیا را به کلی از مزرعه خود حذف کند؟

بله، راه حل آسانی وجود دارد.
راه حل:
پس از بریدن درخت پالونیا، اگر قصد حذف کردن کامل پالونیا در زمین در اولویت کشاورز باشد، راه حل بسیار ساده ای وجود دارد. پس از برش درخت چند عدد سوراخ به قطر ۱ و عمق ۱۰ سانتی متر با استفاده از یک دریل شارژی ایجاد کرده و داخل حفره ها یک علف کش عمومی (معمولا علف کش رانداب) ریخته و با چوب پنبه یا نایلون دهانه سوارخ ها را ببندید.
پس از ۱۰ روز تمام ریشه های درخت در داخل زمین حتی تا ریزترین آنها مرده و خشک می شود.
کنده اصلی بعد از پوسیدن با تراکتور خارج می شود و ریشه های فرعی نیز در داخل زمین باقی مانده و تبدیل به کود گیاهی خواهد شد. علف کش عمومی نیز پس از ۱۰ روز تجزیه و به مواد آلی دیگر تبدیل خواهد شد.

چه قطری از درخت پالونیا قابلیت فروش دارد؟ و در سال چندم پس از کشت به قطر مناسب برای تولید الوار صنعتی با گرید عالی خواهد رسید؟

اگر درخت پالونیا با تراکم ۱۲۵۰ اصله درخت با فاصله ۲×۴ متر کاشته شود، برداشت اول می تواند با قطع نیمی از درختان (۶۲۵ اصله درخت) به صورت یک در میان در سال چهارم انجام گیرد. پس از قطع تراکم از ۱۲۵۰ اصله به ۶۲۵ اصله کاهش پیدا کرده و فاصله از ۴×۲متر به ۴×۴ تبدیل خواهد شد. اخیرا کشورهای اروپایی بیشتر این مدل را توصیه می کنند. چون چوب بیشتری در واحد هکتار قابل برداشت می شود.
اگر به فایل ذیل که به فرمت پی دی اِف ارسال شده توجه بفرمایید، قطر پالونیا در سال چهارم حدود ۲۰ سانتی متر خواهد شد که مناسب الوار صنعتی نخواهد بود اما به عنوان پایه معادن قابلیت کاربرد دارد و احتمالا براحتی ۱۰۰ تن چوب تر یا ۱۰۰ متر مکعب چوب خشک پالونیا قابل استحصال خواهد بود.
از ۶۲۵ درخت باقی مانده، ۳۱۲ درخت با قطر حدود حداقل ۳۵ و حداکثر ۴۰ سانتی متر در برداشت سال ۸ استحصال خواهد شد. چوب پالونیا با قطر ۴۰ سانتی متر در رده الوار صنعتی با گرید متوسط قرار می گیرد.
اکنون در سال هشتم تراکم باغ پالونیا به ۸×۴متر تبدیل شده است که برداشت بعدی می تواند در سال ۱۲ صورت گیرد. قطر چوب در سال دوازدهم حداقل ۵۰ و حداکثر ۶۰ سانتی متر و از نوع الوار صنعتی از نوع گرید عالی خواهد بود که گزینه فوق العاده و عالی برای صنایع مبلمان خواهد بود.
حال در سال دوازدهم نهالهایی که در سال چهارم قطع شده بودند، اکنون با رشد مجدد ۸ ساله شده اند و می توانند دوباره در سال دوازدهم برداشت شوند.
و این چرخه برداشت مکرر هر ۴ سال یکبار تکرار خواهد شد و شما با یک کارخانه تولید چوب روبرو هستید که انرژی اش را از خورشید و طبیعت می گیرد، برای شما پول چاپ می کند، برای همسایگان باغ شما، عطر و زیبایی و برای ساکنان کره زمین اکسیژن.
درخت پالونیا در اسپانیا به درخت اکسیژن Oxygen Tree معروف شده است.

نهال گلدانی بهتر است یا ریشه ای؟ چرا نهال گلدانی گرانتر است؟ آیا قطع شدن ریشه های نهال ریشه ای در زمان بیرون آوردن نهال برای انتقال، مشکل ایجاد می کند؟

هزینه خرید و حمل نهال ریشه ای خیلی کمتر از نهال گلدانی می باشد و منطقی است که به جای نهال گلدانی از ریشه ای استفاده شود.

نهال گلدانی و ریشه ای هر دو کاربرد خود را دارند و نمی توان گفت که کدامیک بهتر است. معمولا برای کشت زمستانه از نهال ریشه ای و برای کشت بهاره و تابستانه از نهال گلدانی استفاده می شود.

اما علی رغم مقرون به صرفه بودن نهال ریشه ای، تنها مشکل بزرگ و اصلی نهالهای ریشه ای عدم امکان انتقال آنها برای تمام طول سال می باشد. نهال های ریشه ای فقط در زمان خواب زمستانه امکان انتقال و کاشت را دارند. اما نهالهای گلدانی در تمام طول سال قابلیت انتقال و جابجایی را دارند‌.


 در حالی که در اسفندماه که اوج کاشت نهالهای ریشه ای است در برخی مناطق به دلیل یخبندان و برف و باران امکان کشت و آماده سازی زمین وجود ندارد و لذا فرصت کاشت نهال ریشه ای از بین می رود و به ناچار کشاورز مجبور است، بعد از عید نهال گلدانی گرانتر را تهیه کرده و بکارد.


زیرا صبر کردن برای اسفند بعدی یکسال کار احداث باغ را به تعویق خواهد انداخت و خرید نهال گلدانی با وجود اینکه گرانتر تمام می شود ولی استفاده از نهال گلدانی، باز هم منطق بیشتری نسبت به تعویق کار برای سال بعد خواهد داشت.


اما چرا نهال گلدانی گران تر است؟ آیا کیفیت آنها از نهال ریشه ای بالاتر است؟



دلیلش کیفیت بالاتر نهال گلدانی به ریشه ای نیست. نهال گلدانی علاوه بر نهال، شامل یک گلدان است (قیمت سطل ۱۲ لیتری خالی حدود ۳۰۰۰ تومان است)، هزینه خاک موجود در گلدان (حداقل ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان خاک برای سطل ۱۲ لیتری)، هزینه کارگری گلدان زدن نهال ریشه لخت (بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان هزینه کارگری)، آبیاری و وجین گلدانها برای چند ماه و سود تولیدکننده نهال حدود ۵۰۰۰ تومان، در نهایت قیمت نهال گلدانی را به حدود دو برابر نهال ریشه ای می رساند.


توجه بفرمایید نهال ریشه ای از زمین بیرون آورده شده و به گلدان منتقل می شود و اگر مدعی شده اند که نهال ریشه ای خوب نیست  پس نهال گلدانی هم خوب نخواهد بود چون در نهال گلدانی باز هم از همان نهال ریشه ای استفاده شده است.

چه قطری از درخت پالونیا قابلیت فروش دارد؟ و در سال چندم پس از کشت به قطر مناسب برای تولید الوار صنعتی با گرید عالی خواهد رسید؟

 
اگر پالونیا با تراکم ۱۲۵۰ اصله درخت با فاصله ۴×۲ متر کاشته شود، برداشت اول می تواند با قطع نیمی از درختان (۶۲۵ اصله درخت) به صورت یک در میان در سال چهارم یا پنجم انجام گیرد. پس از قطع تراکم از ۱۲۵۰ اصله به ۶۲۵ اصله کاهش پیدا کرده و فاصله از ۴×۲متر به ۴×۴ تبدیل خواهد شد. اخیرا کشورهای اروپایی بیشتر این مدل را توصیه می کنند. چون چوب بیشتری در واحد هکتار قابل برداشت می شود.
اگر به فایل ذیل که به فرمت پی دی اِف ارسال شده توجه بفرمایید، قطر پالونیا در سال چهارم حدود ۲۰ سانتی متر خواهد شد که مناسب الوار صنعتی نخواهد بود اما به عنوان پایه معادن قابلیت کاربرد دارد و تقاضای بازار مصرف آن نیز عالی است. احتمالا براحتی ۱۰۰ تن چوب تر یا ۱۰۰ متر مکعب چوب خشک پالونیا قابل استحصال خواهد بود.
از ۶۲۵ درخت باقی مانده، ۳۱۲ درخت با قطر حدود حداقل ۳۵ و حداکثر ۴۰ سانتی متر در برداشت سال ۸ استحصال خواهد شد. چوب پالونیا با قطر ۴۰ سانتی متر در رده الوار صنعتی با گرید متوسط قرار می گیرد.

اکنون در سال هشتم تراکم باغ پالونیا به ۸×۴متر تبدیل شده است که برداشت بعدی می تواند در سال ۱۲ صورت گیرد. قطر چوب در سال دوازدهم حداقل ۵۰ و حداکثر ۶۰ سانتی متر و از نوع الوار صنعتی از نوع گرید عالی خواهد بود که گزینه فوق العاده برای صنایع مبلمان خواهد بود.
حال در سال دوازدهم نهالهایی که در سال چهارم قطع شده بودند، اکنون با رشد مجدد ۸ ساله شده اند و می توانند دوباره برداشت شوند.
و این چرخه برداشت مکرر هر ۴ سال یکبار تکرار خواهد شد و شما با یک کارخانه تولید چوب روبرو هستید که انرژی اش را از خورشید و طبیعت می گیرد، برای شما پول چاپ می کند، برای همسایگان عطر و زیبایی و برای ساکنان کره زمین اکسیژن

آیا می توان پالونیا را در خاکهایی که مشکل ماندآب دارند کشت کرد؟

 
بله می توان با ایجاد نهر کاشت اما خیر ماندآب را تحمل نمی کند و احتمال خشک شدن درختان بسیار بالاست، در سیل اخیر گلستان چند مزرعه چوب به همین دلیل خشک شد،

راه حل:

اما با ایجاد یک نهر بزرگ در بین ردیف های درختان این کار ممکن است. برای آموزش نحوه احداث باغ پالونیا در اراضی ماندآبی لطفا فیلم کامل آموزشی پالونیاپایدار در لینک ذیل را در اینستاگرام مشاهده فرمایید.

به ازای هر نهال ۱ تا ۲ ساله و هر درخت ۳ سال به بالا نحوه آبیاری به چه صورت است؟

 

بصورت قطره ای :

(چند لیتر در هفته؟)؛ ۲۰ لیتر در هفته
(چند دقیقه با چه میزان فشار؟)؛ یک ساعت با خروجی ۸ لیتر بر ساعت با قطره چکان سایز ۸
(در هر نوبت بپای هر نهال و درخت پمپاژ بشه عملکرد عالی خواهد داشت؟)؛ دو روز در میان ۸ لیتر و در هفته ۲۰ لیتر
(در استانهای شمالی و در خارج استانهای شمالی به چه صورت هست ؟) فرقی نمی کند، اما منطقه شمال شاید اگر آبیاری متوقف شود درخت زنده می ماند، اما در مناطق مرکزی قطع آبیاری فاجعه بار بوده و مساوی است با مرگ گیاه
(ساعات مناسب آبیاری ؟) بهتر است در شب آبیاری انجام شود تا تبخیر از سطح خاک حداقل شود.

برای کف‌بر کردن پالونیا، چه موقعی از سال به عنوان بهترین زمان پیشنهاد می‌گردد؟

کف‌بر کردن پالونیا، هرچند در یک دوره یک‌ماهه در پایان فصل زمستان و یا اوایل بهار قابل انجام است اما بهترین زمان کف‌بُر کردن از یک منطقه به منطقه دیگر بر اساس شروع روند افزایش دمای هوا اندکی تفاوت دارد که زمان دقیق را باید با بررسی علائم فیزیولوژیک روی گیاه جستجو کرد. در پایان زمستان با گرم شدن هوا، حرکت شیره آوندی شروع شده و با ادامه تابش نور آفتاب به ساقه گیاه، تولید هورمون جیبرلیک اسید در ساقه افزایش می‌یابد که موجب متورم شدن جوانه‌های برگی می‌شود که این زمان بهترین فرصت برای کف‌بُر شدن پالونیا می‌باشد. کف‌بُر شدن زودهنگام باعث می‌شود سنسورهای حساس به گرما در ساقه گیاه حذف شده و جوانه‌زنی بن‌شاخه‌ها دیرتر ظاهر گردد.
کف‌بُر کردن زوهنگام توصیه نمی‌شود اما کف‌بُر شدن دیرهنگام نیز موجب اتلاف انرژی گیاه در رشد مجدد خواهد شد.
دقیقا همزمان با کف‌بُر شدن بهتر است حتما عملیات مبارزه با علف‌های هرز با تیمار علف‌کش پاراکوات با غلظت ۶ در هزار استفاده شود. برای جلوگیری از تماس گیاه با علف‌کش، روی بخش کف‌بُر شده ساقه، به ضخامت دو سانتی‌متر (یک بندانگشت) خاک نرم ریخته می‌شود.
در مناطق شمالی کشور توجه به خسارت شدید حلزون، مبارزه با حلزون یکی از اولویت‌های بسیار مهم خواهد بود که مبارزه با علف‌های هرز یکی از پیش‌نیازهای مبارزه می‌باشد. چون حلزون در علف‌های هرز لانه‌گزینی می‌نماید و کار مبارزه با آن را سخت می‌کند. بعد از تیمار علف‌کش بهتر است طعمه‌گذاری مسموم با سم سوین و نیز ریختن دانه‌های متالدهید ضدآب در دور ساقه کف‌بُر شده، مبارزه با حلزون را ادامه یابد اما در صورت طغیان آفت حلزون، مبارزه ضربتی مخصوصا در مزارع وسیع، استفاده از حشره‌کش دورسپان با غلظت ۱۰ در هزار بهترین راه مبارزه می‌باشد.

آیا گرده گل پالونیا برای افراد دارای آلرژی‌های فصلی ایجاد حساسیت می‌نماید؟

بله
گرده گل همه گیاهان برای افرادی که آلرژی دارند مضر است و پالونیا هم مستثناء نخواهد بود.
معمولا افرادی که آلرژی دارند در فصل بهار دچار حساسیت‌های فصلی نسبت به گرده‌ گل گیاهان می‌شوند.
البته چون پالونیا مواد ثانویه کمتری تولید می‌کند، آلیلوپاتی برای سایر گیاهان ندارد اما قطعا گرده گل آن همانند تمام گیاهان دیگر روی افراد دارای آلرژی فصلی کمتر از سایر گیاهان نخواهد بود.

آیا پالونیا پایدار گلخانه و نهالستان‌های اقماری در استان‌های مختلف دارد؟

خیر،
پالونیا پایدار برای حفظ اصالت نهال‌های تولیدی هیچ شعبه، گلخانه یا نهالستان اقماری در استان‌های مختلف نپذیرفته است و نهال‌ها به طور مستقیم از نهالستان مرکزی گرگان به سراسر کشور ارسال می‌گردد.
از دلایل عمده این تصمیم، احترام به کشاورزان و ایجاد اطمینان از بابت اصالت نهال‌های ارسالی به منظور جلوگیری از اختلاط نهال‌های کشت‌بافتی با نهال‌های متفرقه صورت گرفته است.

پس از کف‌بر کردن پالونیا، چگونه برای مبارزه با آفات ساقه‌خور مانند حلزون، آبدزدک و کرم اگروتیس طعمه مسموم تهیه می‌شود؟

معمولا برای تهیه طعمه مسموم از سمی به نام کارباریل با نام تجاری سوین استفاده می‌شود که سم به صورت پودر دارای کریستال سفید، بدون بو و دارای اثر سریع می‌باشد. البته سم تری‌کلروفُن Trichlorfon با نام تجاری دیپترکس نیز قابل جایگزینی با آن می‌باشد. در زمان تهیه و توزیع طعمه مسموم در مزرعه الزاما باید از دستکش و ماسک استفاده گردد.
نحوه تهیه طعمه مسموم:
نحوه تهیه طعمه به شرح ذیل می‌باشد. در یک ظرف ۳ کیلوگرم پودر سوین و یا دیپترکس با مقدار کمی آب خمیر شده و سپس خمیر تهیه شده در ۱۰ لیتر آب حل می‌شود. سپس ۴۰ لیتر آب به محلول غلیظ قبلی اضافه شده و با به هم زدن محلول با یک پارو محلول رقیق و یکنواخت شود. این محلول سمی به تدریج و مرحله‌ای روی ۱۰۰ کیلوگرم توده سبوس ریخته شده و با دستکش و یا وسیله دیگر بخوبی مخلوط گردد تا به صورت اوماجی نرم درآید به طوری که در زمان پاشیدن روی زمین به صورت دانه‌های ریز در آید. پخش طعمه مسموم بهتر است، هنگام عصر یا غروب بعد از خنک شدن هوا و هنگام خروج آفت برای تغذیه، به مقدار ۵ گرم در هر متر مربع در کنار نهال‌های کف‌بر شده و یا سطح زمین به صورت یکنواخت پخش شود. مقدار طعمه بسته به تراکم کشت درختان، حدود ۵۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار لازم است که در هر متر مربع ۵ تا ۱۰ گرم طعمه مسموم قابل استفاده خواهد بود. بنابراین مقدار طمعه مسموم با توجه به متراژ زمین قابل محاسبه خواهد بود.
نحوه اثر سم سوین و دیپترکس بر روی حشرات:
این حشره‌کش‌ها با مهار آنزیم مهمی به نام کولین‌استراز در حشره، آفات گیاهی را از بین می‌برند. استیل‌کولین یک ناقل عصبی است که در فضای بین سیناپسی ترشح شده و باعث تحریک رشته عصبی بعدی می‌شود. این ترکیب توسط آنزیم کولین‌استراز تجزیه شده و تحریک پایان می‌پذیرد. اما در صورت مهار آنزیم کولین‌استراز توسط دیپتریکس این ناقل عصبی بطور مداوم باعث تحریک اعصاب شده و در نهایت باعث فلجی حشره می‌شود. حشرات در این وضعیت توانایی حرکت و تغذیه ندارند و به سرعت از بین خواهند رفت. نحوه اثر سم سریع بوده و معمولا دوام آن نیز تا سه هفته گزارش شده است. دوره کارنس این سم تا یک هفته می‌باشد.

پاسخ خود را پیدا نکردید؟

درصورتی که پاسخ سئوال خود را پیدا نکردید میتوانید آن را برای ما ارسال کنید تا در اسرع وقت به آن پاسخ دهیم. همچنین با ارسال سئوال خود به ما کمک میکنید تا این صفحه را کامل‌تر کنیم.